Købsaftale ved boligkøb
Købsaftalen er kontrakten mellem køber og sælger om salg af ejendommen.
Dansk Ejendomsmæglerforening har udarbejdet en standart købsaftale, der ofte benyttes. I aftalen er der oplistet de væsentligste vilkår for salget. Købsaftalen indeholder oplysninger fra andre dokumenter og rapporter, der er udarbejdet i forbindelse med handlen. Dette gælder f.eks. ejendomsdatarapporten.
Salgsopstillingen er en del af købsaftalen, og indholdet af salgsopstillingen er derfor en del af handelsvilkårene. Vær opmærksom på, at der kan være lavet ændringer i salgsopstillingen, som først blev udleveret i forbindelse med fremvisningen af ejendommen, i forhold til salgsopstillingen, der fremgår af den senere købsaftale.
Når købsaftalen er underskrevet, har køber mulighed for at fortryde købet i op til seks hverdage – dog imod at betale 1% af købesummen (dette kan dog i visse tilfælde undgås ved at tilføje et advokatforbehold i aftalen)
I kontrakten kan der tilføjes individuelle vilkår aftalt mellem køber og sælger i den konkrete handel, som man skal være særlig opmærksom på at få læst igennem, således begge parter er enige om det konkrete forbehold eller aftale.
Sælger bør søge professionel hjælp (ofte ved en ejendomsmægler) ved udarbejdelse af købsaftalen. Køber bør søge rådgivning hos en boligadvokat, inden købsaftalen underskrives.
Mere information
Sådan sælger du din bolig
https://huslighed.dk/saadan-saelger-du-din-bolig/
Selvsalg af bolig
https://boligspar.dk/saelg-din-bolig-selv/
Sådan hjælper en boligadvokat under handlen A.-Z
https://juralia.info/boligadvokat/